Fibromiyalji Ve Fibröz Doku Hassasiyeti Terapileri

Fibromiyalji Ve Fibröz Doku Hassasiyeti Terapileri

Fibromiyalji sendromu, kas-iskelet sisteminde uzun süreli olabilen, vücutta yaygın ağrı ve hassasiyete yol açan bir yumuşak doku romatizmasıdır. Uzun süreli ağrı ve özürlülüğe yol açan sendromlar arasında fibromiyalji sendromu iş gücü kaybı ve ilaç-tedavi masrafları açısından ön sıralarda yer almaktadır. Bazen yumuşak doku romatizması yada kas romatizması olarak da adlandırılmaktadır.

 

Fibromiyalji teşhisinin konulması çok da kolay değildir; çünkü hastalığa özgü bir laboratuvar testi yoktur. Benzer şikayetleri yapabilecek başka bir hastalığın olmadığından emin olmak gerekir. Hasta hekim tarafından dikkatlice muayene edilmeli, gerekiyorsa biyokimya ve kan tahlilleri istenmeli ve tiroid fonksiyon testleri yaptırılmalıdır. Genelde uzun süren kas-iskelet sistemi ağrısı ile birlikte yorgunluk ve vücudun belirli bölgelerindeki hassas noktaların varlığı ile fibromiyalji sendromu tanısı konulur.

 

Teşhisi konmuş tüm hastalarda, kişiye özel terapiler ve egzersizler düzenlenerek tekrar hayata sağlıklı ve gülümseyerek bakmaları sağlanır, yaşam kaliteleri arttırılarak, yaşam enerjileri yükseltilir.